Soutěž o rodinnou vstupenku do Lumina Parku

Dlouhé noční večery dostanou magický rozměr, když se společně s dětmi vydáte na procházku do světa miliónů kouzelných světýlek.

Lumina Park: Tajemné zahrady

Letošní expozice v Lumina Parku rozhodně nadchne nejen školkáčky, ale i školáky. Tematicky je rozdělena do 4 zahrad.

V jedné vás uchvátí umělecká díla vytvořená speciálně pro tento park i proslulá světová klasika. V Zahradě hudby na vás čeká kouzelná atmosféra, kde se můžete stát součástí uměleckých instalací a vyzkoušet si hraní na různé hudební nástroje. V Zóně her se pak ponoříte do interaktivního světa, kde na vás čekají kultovní hry, které vás vtáhnou do světa plného zábavy a dobrodružství. A pro ty nejodvážnější z vás je připravena Zahradu strachu, kde můžete otestovat své hranice a odvahu.

Praktické informace:

🚊Do Lumina Parku se dostanete městskou hromadnou dopravou. Najdete jej kousek od tramvajové zastávky Nad Džbánem nebo ze stanice metra Nádraží Veleslavín, které je vzdáleno cca 10 minut.

🚗 Parkovat lze přímo u Lumina Parku. Parkoviště před parkem je dostatečně velké a je zdarma.

☕ Občerstvení je na začátku i v polovině trasy. Děti nejspíš nadchne cukrová vata, horká čokoláda či horké jablko. Mimochodem čokoláda stojí 70 Kč a je skvělá, žádné „kakao“.

🚾 Na trase najdete veřejné toalety zdarma.

Soutěž o rodinnou vstupenku do Lumina Parku

Pro 3 z vás mám připravenou rodinnou vstupenku (2+2).

Soutěžit o rodinnou vstupenku můžete na 2 místech – tady na webu i na Instagramu Pražských zkratek. Tady na webu jsou ve hře 2 rodinné vstupenky, na Instagramu je ve hře 1 rodinná vstupenka.

Stačí odpovědět na jednoduchou otázku.

Kam vyrazit v Praze společně s dětmi? Sdílejte svůj tip, inspirujme se navzájem.

Své odpovědi na otázku sdílejte prostřednictvím komentáře k tomuto článku do 13. 12. 2023 do 13.12 hod. Každý komentář musím schválit, nebojte se, že se ihned neobjeví na webu. Je to ochrana proti spamu.

Pozor, soutěžit mohou jen sledující Pražských zkratek, kteří odebírají e-mailový zpravodaj o Praze pro děti. Provedu kontrolu, zda je e-mail registrovaný v databázi. Nebude-li, budu losovat dalšího výherce.

📧 E-mailový zpravodaj o Praze pro děti

Šanci vyhrát rodinnou vstupenku máte i na Instagramu.

Náhodný generátor čísel vybere 3 výherce/výherkyně:

Každý výherce obdrží voucher na rodinnou vstupenku pro 2+2 do Lumina Parku.

Výherce zveřejním 14. prosince 2023 v komentáři tohoto článku i na Instagramu. Informuji jej prostřednictvím e-mailu nebo SZ.

Všeobecné podmínky soutěží

99 komentářů u „Soutěž o rodinnou vstupenku do Lumina Parku“

  1. Nám se hodně líbí v mini ZOO chuchle nebo na Andělu v Království železnic oboje doporučujeme Lucka s rodinou

    Odpovědět
  2. Pro milovníky pohybu doporučuji Jungle sport park Letňany. Horolezecká stěna a pohybová hala (na parkour a gymnastiku). Jsou tam koutky, kde se vyřádí i menší děti. Kdo si netroufá na vlastní pěst, pořádají jednorázové lekce s trenérem. Uvnitř příjemné bistro.

    Odpovědět
  3. My máme tip pro trochu větší děti. ČNB – Česká národní banka. Stojí za to si počkat na kometovanou prohlídku, že paní půvpdkyně je velice trpělivá a na zvídavé dětské otázký rozdává reklamní bankovky. Vrámci prohlídky si můžete potěžkat zlatou cihly a uvidíte stomilionovou minci. Sem určitě dostanete i tatínky 🙂

    Odpovědět
  4. My můžeme doporučit Toulcův dvův. V létě jsme chodili do jejich sadu, kde se pasou kůzlata, kráva s telatkem, můžete se zůčastnit povídání mezi králíčky, zasmát se nad leností prasete a nebo chodit na různé kurzy a setkání. Teď tam je výstava betlemů:-) a nebo si i koupit dobroty a dekorace. Moc prima!

    Odpovědět
  5. Naše děti vždy potěší návštěva Národního zemědělského muzea a Muzea smyslů. Ale máme rádi i procházky přírodou v Praze – Prokopské údolí, Rozhledna Doubravka a Čihadla. A teď se chystám se školákem podívat se na pater noster, je zvědavý, jak to funguje 😉

    Odpovědět
  6. mne se treba libi v goethe institutu, maji tam samostatnou mistnost pro deti a maji to v ni vzdy pekne vyzdobene, stejne jako ve vstupni mistnosti 🙂

    Odpovědět
  7. Workshopy, které se občas konají v ZOO Praha. Vyrobit “hračku” pro některého z obyvatel ZOO, pak ji prostřednictvím ošetřovatele předat a pozorovat, jak na ni zvíře reaguje. Workshop byl zdarma v rámci vstupného do ZOO. Nutná rezervace předem.

    Odpovědět
  8. U nás je nejoblíbenější Areál Vltavanů, vlastně jakékoliv lanové centrum – např. PROUD na Praze 9 či lezecká stěna Smíchoff.

    Odpovědět
  9. Doporučujeme bruslení v areálu koupaliště na Ládví a kousek odsud pak na zahřátí Tichou kavárnu, kde obsluhuji neslyšící.

    Odpovědět
  10. Doporučuji exkurze na letišti Václava Havla, v letních měsících letecké muzeum Kbely, Stefanikovu hvězdarnu na Petříně i zrcadlové bludiště. Pro větší děti výtvarné workshopy v Doxu.

    Odpovědět
  11. Dobrý den, my doporučujeme navštívit kostel Panny Marie Vítězné, neboli Kostel Pražského Jezulátka. Sošku Jezulátka + muzeum nádherných 46ks šatiček Jezulátku zaslaných z celého světa+ dalších zajímavých předmětů si nikdy nenecháme ujít. A obzvláště teď, ve vánočním čase.

    Odpovědět
  12. DinoPark na Harfě, a při každé návštěvě centra se musíme jít podívat na kostlivce na Orloji 😊

    Odpovědět
  13. Vánoční trhy na Náměstí Míru, krásné malé trhy se stromečkem, betlémem, spousty jídla a pití a stánky s vánočním zbožím. S dětmi ideální lepší než přecpaný Staromák

    Odpovědět
  14. se synkem vřele doporučujeme pohádkovo-poznávací stezku Za Čtyřlístkem a pohádkovými příběhy do Modřan. Moc jsme si to užili a na konci stezky čeká na radnici pro děti krásná bohatá odměna, ideální především pro Čtyřlístkové nadšence jako je můj syn :-)))

    Odpovědět
  15. Naše oblíbené a stále se rozrůstající dětské hřiště u metra Střížkov + barevné fontánky/kluziště tamtéž :).

    Odpovědět
  16. V létě lanové centrum Areál Vltavanů, v zimě expozice ČNB (my jsme pro exkurzi bez průvodce, i tak tam vždy strávíme několik hodin..).
    Celoročně – botanická zahrada; kultura Divadlo Bravo a dětské, nebo akrobatické vystoupení; Imaginárium v Chvalském zámku (momentálně zavřené, ale v létě bylo super, a zase budou otvírat od ledna); paternostery napříč Prahou :).

    Odpovědět
  17. Určitě teď v zimě doporučuji kouknout na Ledová města 2024 a akce v Praze. Moc doporučujeme okruh Pražský hrad a úkoly pro děti v Loretě, Strahovský klášter a Petřínskou rozhlednu.

    Odpovědět
  18. Tip pro menší děti – zookoutek Milíčov. Za ním je ještě ohrada pro koně, na kterých jezdí městská policie.

    Odpovědět
  19. Doporučuju promítání filmů v Bio Oko, na které lze zajít s malými dětmi, které film ještě nesledují, ale hrají si. Jsou to dopolední promítání se štítkem Baby Bio. 😉

    Odpovědět
  20. My máme moc rádi v blízkém okolí procházky kolem meandrů Botiče 🙂 na konci je super stezka pro bosou chůzi!

    Odpovědět
  21. My máme oblíbené a doporučujeme – Prokopské údolí.

    A důvodů proč, se nedá popsat krátce, protože je jich spoustu: např. je dobře přístupné z několika míst (z Barrandova, Klukovic, Butovic, Velké Ohrady, Hlubočep apod.) a dostupné městskou hromadnou dopravou.
    Nezklame v žádné roční době. Pořád je tu co dělat, pozorovat, zažívat, procházet tunely, zajít k jezírku, kde bylo natáčeno několik filmů a spousta dalších aktivit. Jsou zde vyhlídková místa s dechberoucími výhledy a krásná příroda.
    Také tu najdeme několik dětských hřišť. Na Troníčku je obnovená studánka s pitnou vodou. Můžeme se tu procházet, projet ho na kole a i s kočárkem jsou zde pohodlně sjízdné cesty. Můžeme tu zahlédnout spoustu volně žijících zvířat, ale i ohrady, kde jsou koně Převalského, kozy a další zvířata v zoo koutku, můžeme vidět bývalou sopku nebo hledat trilobity a jiné otisky v kamenech.
    Moc zajímavá je unikátní skalničková zahrada v Hlubočepích, kde najdeme spoustu skalniček, alpínek a dalších dřevin, kde po většinu roku něco kvete a voní.
    A je zde i naše oblíbené piknikové místo, kde se dá rozdělat oheň a opéct špekáčky nebo ugrilovat maso. Místo pro piknik je speciálně označeno cedulí s nápisem „Piknikové místo“. Není potřeba nikomu nic ohlašovat, stačí jen přijít. Základním podmínkou je dodržovat návštěvní řád, který je součástí cedule. Toto piknikové místo u bývalého Klukovického koupaliště. Podrobnosti k němu, ale i k dalším piknikovým místům (v Ďábelském háji, Divoké Šárce, Hloubětíně, Hostivaři, Chuchli, Kunraticích, Řepích, aj.), které v Praze jsou, najdeme zde: https://portalzp.praha.eu/jnp/cz/priroda_krajina_a_zelen/v_praze_za_prirodou/piknikova_mista_v_lesich_a_parcich_sknihou/index.html
    A navíc poblíž tohoto piknikového místa v Klukovicích je Pivovar Prokopák, kde mají skvělé pivo – můžeme si dát např. pivo Panímáma, Tatin nebo Milostpaní. Pro děti mají několik druhů džusů a limonád. Ale v Prokopském údolí jsou i další možnosti občerstvení – např. občerstvení U Prokopa nebo restaurace Na cvičišti.
    A v části údolí stojí viadukty tzv. Pražkého semmeringu, který můžeme projet motoráčkem a dojet až do Zličína. Je to moc pěkná trasa a jede se na Lítačku. Nastoupit se dá na Hlaváku (pak jedeme i dlouhým tunelem – to je pro děti zážitek) nebo na Smíchovském nádraží (severní nástupiště). Jede pak i přes ty viadukty v Prokopáku a dál až na Zličín. Po cestě jsou zajímavé pohledy, jak na město, tak na přírodu. Více na: https://pid.cz/zabava-a-zajimavosti/prazsky-motoracek/

    Odpovědět
  22. • Krtkův svět – zábavní park v Měcholupech – přírodní prolézačky, skluzavky, houpačky, trampolíny, lanové centrum, zvířátka, a spol.
    • park Gutovka – sportovní areál ve Strašnicích
    • Malešický park – super k relaxaci i aktivnímu odpočinku pro malé i velké.
    • park Podviní – rozlehlý, krásný park ve Vysočanech, kde se děti vyřádí. Hlavní dominantou parku je model keltského kamenného hradiště s přírodním amfiteátrem, které je ve tvaru obřího „kamenného ještěra“ s chodbou, jeskyňkami a vyhlídkou.
    • V sousedství parku je Bobová dráha na Proseku.
    • A pro vyřádění se ve vodě určitě Vodní svět Aquapalace v Čestlicích se spoustou atrakcí – je to jen kousíček za hranicí Prahy.

    Odpovědět
  23. Teď v předvánočním čase určitě na vycházku nasvícenou Prahou, jízdu vánoční tramvají a vánoční výstavu v Betlémské kapli.

    Odpovědět
  24. Botanicka zahrada,nyní je tam krásná vanocni jurta a cestou k ní Betlém a tři kralove
    A už jezdí i vanocne ozdobene autobusy,tramvaj a mazacka

    Odpovědět
  25. Za nas doporucuji prijemnou prochazku z Cerneho Mostu – zastavka autobusu Dolezalova kolem krasneho hriste (pro male a velke) smerem na unikatni rozhlednu Doubravka,kde v lete funguje i obcerstveni.

    Odpovědět
  26. – Zemědělské muzeum (nejlepší muzeum pro děti v Praze)
    – Promítání pohádek na hvězdárně Ďáblice
    – Lanové centrum Areál Vltavanů
    – Minizoo Milíčov + naučná stezka
    – Toboga – dětská herna na Zličíně
    – Park Zahrádky ve Vysočanech tzv. malé Mirákulum
    – Království železnic na Smíchově
    – Muzeum lega
    – Pražská ZOO

    Odpovědět
  27. Nyní můžeme doporučit zámek Ctěnice – nasvícený zámek a okolí, sobotní dílny pro děti, vánoční komentovaná prohlídka a výborné bistro v areálu. Moc hezká je i výstava Skleněné Vánoce v Betlémské kapli, malé děti si mohou vyhrát s kuličkodráhou, pohladit skleněnou kouli.

    Odpovědět
  28. Hostivařský lesopark – v létě i v zimě nádherný, spousta možností procházek, hřišť, koupání, divoká zahrada se zvířaty ❤️

    Odpovědět
  29. My jsme letos objevili kouzlo lodiček na Vltavě. Vždycky jsem si myslela, že je to lákadlo na turisty, ale je to boží i pro místní, vidět Prahu zase z jiné perspektivy

    Odpovědět
  30. Pokud děti mají rádi hřiště, doporučujeme výlet na Stodůlky. Sídliště není zrovna místo, kam člověk obvykle jezdí na výlet, ale tady je to super. V blízkosti ulice Kocianova a Chalabalova je mezi paneláky umístěno hned několik opravdu různorodých a netradičních hřišť. Každé je úplně jiné, některé pro malé, některé pro o něco starší. Sejít se dá Panské zahrady, kde je také hřišťátko a v létě jsou tam vodní prvky.

    Odpovědět
  31. Doporučuji hřiště v Kinského zahradě (dole u vstupu), je pro děti cca do 5 let, následně lze projít cestou ke hřišti nad lanovkou (u zast. Újezd) a jako bonus se vyvézt lanovkou nahoru. Blízko je i Dětský ostrov, kde se zabaví i starší děti, ale ani malinké se tam nudit nebudou.

    Odpovědět
  32. Nase deti miluji divadlo Minor a ja s nimi. S nejmensim jsme letos vyzkouseli Detske muzeum Narodniho muzea, vyradil se skvele, velci radili naposledy v Arealu Vltavanu.

    Odpovědět
  33. Dobrý den, doporučuji Chvalský zámek, jeho výstavy a blízké rod. centrum Mumraj s hernou, taky pana Černouška s jednou z nejlepších zmrzlináren v Praze.

    Z toho méně známého stanování s koňma a kozama v prostoru Metrofarm, Bubenečskou čistírnu odpadních vod, Kunsthalle, Anežský klášter, nedělní dílny pro děti od židovského muzea, krmení pávů ve Vojanových sadech, prohlídky Klementina pro děti, oslavy sv. Lucie na Kampě…

    Odpovědět
  34. Skvely je Chvalsky zamek,kde mivaji zajimave vystavy pro deti s nejakou interaktivni casti nebo dilnickou.Prave ted je vystava o Helene Zmatlikove,ale byli jsme uz na uzasne vystave o Rychlych sipech ci drive na Kremilkovi a Vochomurkovi nebo Pojdte deti,budeme si hrat.

    Odpovědět
  35. Během adventu se s dětmi rádi chodíme kouknout na jesličky – doporučuji buď baziliku na Vyšehradě, nebo Kapucíny nedaleko Lorety. Letos jsou také pěkné světelné instalace na Karlově náměstí.

    Odpovědět
  36. Dobrý den přeji, doporučuji Stanici přírodovědců DDM Prahy 5, kde si všichni najdou to svoje a nyní také světelný parčík na Karlově nám. u Novomestské radnice 🙂

    Odpovědět
  37. Hostivařský lesopark – v létě i v zimě nádherný, spousta možností procházek, hřišť, koupání, dívka zahrada se zvířátky

    Odpovědět
  38. Doporucuji ledni brusleni na Letenske plani, ma to svou zimni atmosferu, deti zdarma, rodice 100,brusle si muzete pujcit…

    Odpovědět
  39. S dětmi je pěkné navštívit Vánoční trhy v Praze, komunitní centrum Kampu, jde mají program pro děti nebo si zajít do zoo. 👍🤗

    Odpovědět
  40. Dobrý den, v neděli jsme společně s dětmi navštívili Adventní matimé ve Švandově divadle, jednalo se o krásný koncert Dětského smyčcového orchestru Nadačního fondu Harmonie, což je fond který umožňuje všem dětem naučit se hrát na hudební nástroj zdarma. Bylo to úžasné, šikovné dětičky a nádherná atmosféra. Doporučuji jejich velký open air koncert 26.5.2024 na Střeleckém ostrově. Dále jsme navštívili odpolední představení divadla Minaret Putování do Betléma, ještě mají termíny do Vánoc i volna místa 👍 přejeme hezky kulturní zážitek

    Odpovědět
  41. Trilopark, vnitřní zábava s přednáškou a dílničkou pro děti. Parádní záležitost pro všechny malé nadšence archeologie a dinosaurů.

    Areál Vltavanů, hřiště s lanovým parkem pro malé i velké špunty.

    Odpovědět

Napsat komentář