Story of Prague

V samotném srdci Prahy, jen pár od kroků Karlova mostu, najdete poměrně nedávno nově otevřené muzeum Story of Prague. Za asistence mobilní aplikace se hravou formou vydáte na cestu časem přes tři podlaží, kde na každém z nich zažijete jinou éru – od středověkých dob, přes válečné období až po éru komunismu. Nakonec se dostanete do části, která vás seznámí s moderní historií, současností a světovými úspěchy.

Interaktivní cesta dějinami

Muzeum Story of Prague cílí především na cizince, kterým se v základních faktech snaží představit historii Prahy. Pozor, na pokladně se domluvíte jen anglicky. Popisky jsou v češtině i angličtině.

V rámci českého publika rozhodně osloví děti ve starším školním věku (10+) a to především díky modernímu průvodci v podobě mobilní aplikace, která je provede celou výstavou. Tohle byla první výstava, kde se velmi výrazně projevil generační rozdíl mezi mnou a mými dospívajícími dětmi.

Kam s dětmi v Praze?Muzeum Story of Prague

Přiznávám, že to poslední, co potřebuji při návštěvě muzea je mobilní aplikace. Takže zatímco dospívající děti aplikace nadchla, já sama jsem z ní nadšená nebyla. Dětem vše fungovalo, ale můj telefon s aplikací příliš nespolupracoval. Naštěstí – zdarma si můžete půjčit rozdvojku na sluchátka a jeden telefon tak mohou využít hned 2 lidé.

Autoři muzea se zaměřili na nejzajímavější milníky pražské historie a předávají je návštěvníkům tou zábavnější formou, ale ve zkratce. Celou návštěvou vás provede hlas známého herce Bohdana Tůmy, který všechny texty namluvil. Pokud vám stejně jako mě dojde s mobilní aplikací trpělivost, máte u jednotlivých instalací srozumitelné popisky.

Muzeum Story of Prague
První patro: Středověk a renesance

Zažijete dobu rytířů a králů, setkáte se s vojevůdcem Janem Žižkou a husity, uvidíte středověké mučení a stavbu Staroměstské radnice a orloje.

Druhé patro: 20. století

Vrátíte se do doby nacistické okupace, zažijete bombardování Prahy, sovětskou okupaci a uvidíte, jak probíhaly výslechy a špehování v době komunismu.

Kam s dětmi v Praze: Muzeum Story of Prague
Třetí patro: Moderní historie a současnost

V posledním patře vás čeká euforie sametové revoluce, prezentace českých světových úspěchů a inspirace na další výlety v Praze. Navíc toto patro nabízí neobvyklý výhled na Křížovnické náměstí.

Pražské zkratky: Křížovnické náměstí
PRAKTICKÉ INFORMACE:

Adresa: Křížovnické náměstí, vchod do muzea je uvnitř pasáže u Šalamouna
Otevírací doba: pondělí až neděle 10.00 – 22.00
Rodinné vstupné 2+2: 890 Kč ► SLEVA NA VSTUP
Nejbližší metro: Staroměstská
Nejbližší tramvajová zastávka: Karlovy lázně – tramvaje č. 1, 2, 13, 17, 18, 19, 26
Web
Doporučený věk: 9+, pro mladší děti rozhodně najdete zajímavější program v Praze
K dispozici nejsou úložné skříňky.
Muzeum nemá výtah, není zde prostor pro návštěvu s kočárkem.
Muzeum nemá klimatizaci, vyhněte se návštěvě během horkého letního dne. Místnosti jsou malé a špatně větrané.
Časová náročnost je individuální, vyhraďte si na ni cca 60 až 90 minut.
Nejbližší cenově normální kavárna/bistro:
Bistro Mezi řádky, U Radnice 1
Kavárna SI v Rybárně (Kampa), U Sovových mlýnů 134/1

Napsat komentář