Zahrada Strakovy akademie

Zahrada Strakovy akademie prošla rozsáhlou rekonstrukcí, která měla za úkol odstranit dřívější necitlivé zásahy, vrátit jí reprezentativní charakter a navázat na styl a dílo původního architekta Františka Thomayera. V rámci obnovy například zmizely vyasfaltované chodníky, které nahradilo dláždění, vysadili zde více než 15,5 tisíce květin, nové stromy a areál doplnila vodní fontána.

Tip: Na mapě Pražských zkratek najdete i tipy na vodní prvky – fontány v Praze.

Zahrada Strakovy akademie vítá veřejnost v létě každou sobotu!

Zahrada je nově uspořádána tak, aby sloužila nejen k reprezentačním účelům, ale byla také pravidelně otevírána pro veřejnost. Do konceptu byly kromě centrálních zdobných polí zapracovány dvě výstavní plochy umožňující realizaci mobilních výstav.

Novinkou v letošní sezoně je možnost využití audioprůvodce prostřednictvím aplikace ke stažení do mobilního telefonu. Aplikace uživatele provází po označených místech, kde si mohou vyslechnout výklad o využití zahrady, rostlinách a keřích a dozvědí se taktéž o historii budovy. QR kódy na stažení aplikace návštěvníci najdou před vstupem na zahradu, tak i uvnitř zahrady samotné. 

Aktuální výstava (7/2024) na desítkách historických i aktuálních fotografií sleduje cestu České republiky do Evropské unie. Je připomínkou toho, co nám členství přineslo, a naopak čím Česká republika EU obohatila. 

Praktické informace:

Zahrada je přístupná veřejnosti každou sobotu od 10.00 do 18.00 hod. a to až do 26. října 2024.
Vstup je z Kosárkova nábřeží. Nejbližší tramvajová zastávka (i metra) je Malostranská.
Vstup je zdarma.
Nejbližší hřiště: Dětské hřiště v parku na Klárově, kde i v horkém létě najdete stín.
Procházku je vhodné spojit i s návštěvou Valdštejnské zahrady, kterou najdete jen pár kroků od stanice metra Malostranská. Ta nadchne malé děti daleko více.

Kam s dětmi v Praze: E-magazín Léto v Praze

Napsat komentář