Snídaně v Praze

Začněte den v Praze s kouzelnou ranní procházkou! Vydejte se ulicemi, kde zatím nevládnou davy turistů, a vychutnejte si klidné a magické chvíle, kdy město ožívá svým vlastním rytmem. Pražská rána jsou jako stvořená pro ty, kteří milují ticho a krásu historických uliček. A co by to bylo za ráno bez skvělé snídaně?

Snídaně v Praze: Nejlepší místa pro rodiny s dětmi

Praha nabízí spoustu útulných kaváren a bister, kde si můžete dopřát lahodné ranní menu. Pokud hledáte ideální místo na snídani, máme pro vás několik tipů, které vám usnadní výběr.

Antonínovo pekařství

Nejen na snídani, ale i polévku k obědu nebo se zastavte pro čerstvé pečivo v jedné z šesti poboček Antonínova pekařství. Cenově dostupné a zároveň díky kvalitním surovinám opravdu výborné. Rozhodně nevynechejte chleba s vajíčkovou pomazánkou!

Antonínovo pekařství

Adresa: Vinohrady (Laubova 4), Smíchov (Štefánikova 339/39), Bubeneč (Československé armády 729/28), Holešovice (Strossmayerovo náměstí 11), Karlín (Sokolovská 55), Vršovice (Moskevská 38)
Po – Ne: 07:00 – 19:30

Les Kamarades

Máte chuť na dobrou kávu a sendvič, nebo sladkého? Rychlý oběd v centru Prahy? Domácí kuchyni a koláč? Navštivte bistro Les Kamarades v centru Prahy! Nenechte se odradit malým prostorem a postupte dále. V létě funguje ve vnitrobloku malé venkovní posezení. Tohle je místo, kde byste zvládli strávit celé dopoledne a ani pak se vám nechce domů. Vejce Benedikt s uzeným lososem nemají chybu. Celé menu najdete na webu.

Adresa: Myslíkova 13
Po – Pá  7:30 – 19:00, So – Ne  8:30 – 18:00

Kam s dětmi v Praze: E-magazín Léto v Praze
Cafe & Bistro Pointa

Jen kousek od Královské zahrady najdete kavárnu, která má docela velký dětský koutek, několik jídelních židliček a na toaletách je i přebalovací pult.  Nabízí pestrý výběr studených i teplých specialit inspirovaných místní i mezinárodní kuchyní. V nabídce je také polední menu, domácí dezerty i domácí limonády.

Úroveň servisu je kolísavá, ale ještě se mi nestalo, že by snídaně nebyla skvělá.

Adresa: Na Valech 2
Po – Pá  7:30 – 19:00, So – Ne  8:30 – 18:00
Tipy Pražských zkratek: Královská zahrada s dětmi

TALÍŘ

Každé ráno mezi 7:00 a 11:00 pro vás v restauraci Talíř připravují snídaně all you can eat. Vyberte si z bohaté nabídky teplých a studených snídaňových specialit. Čekají na vás výběrové uzeniny, sýry, vejce na mnoho způsobů, čerstvá nebo grilovaná zelenina, ovoce, domácí dezerty, pečivo a jogurty. Pochutnáte si také na výborné kávě, široké nabídce čajů a čerstvě vymačkaných džusech.

Adresa: Václavské nám. 779/16
Po – Ne:  7:00-11:00
Cena je 299 Kč/dospělý a 210 Kč/dítě.
Rezervace předem není nutná.

Bufetová snídaně v hotelu Ramada na Václavském náměstí

Užijte si krásný začátek dne v centru Prahy a začněte skvělou snídaní v hotelu Ramada. V prvním patře se nachází příjemný Café bar, který rádi navštěvují nejen hoteloví hosté, ale i turisté. Z bohatého bufetu si naberete jídlo podle chuti, těšit se můžete na široký sortiment uzenin, sýrů, slaného i sladkého pečiva, vaječných pokrmů, ovoce, zeleniny, cereálií a mléčných výrobků. Nebude chybět ani džus, káva a čaj. 

Adresa: Václavské náměstí 41
Po – Pá: 7:00-10:00, So-Ne: 7:00-10:30
Běžná cena je 375 Kč. Děti do 5 let zdarma.
SLEVA – akční cena 299 Kč/osobu

SALUT RESTAURANT

V holešovickém Salut Restaurant si na začátek dne rozhodně stěžovat nebudete. V bufetu na vás čeká sezónní ovoce a zelenina, uzeniny a vajíčka, dva druhy müsli a jogurtů, slané i sladké pečivo, káva, čaj a pochopitelně také džusy k načerpání nějakých těch vitaminů. A co je na tom vůbec nejlepší – ke stolu si odsud můžete nabrat, co hrdlo ráčí. 

Adresa: Jablonského 4
Po – Pá:  7:00 – 10:00, So – Ne:  7:30 – 10:30
Běžná cena je 299 Kč. Děti do 5 let mohou přijít v doprovodu rodičů zdarma, je však nutné počet dětí předem nahlásit při rezervaci. 
SLEVA – akční cena 249 Kč/osobu

BISTRO REPUBLIKA

Snídaně all you can eat vás čeká i v prvorepublikovém bistru jen 350 m od náměstí Republiky. V nabídce nechybí teplý bufet s vajíčky, párky či lívanci, také tu najdete sýry a šunky, zeleninu a ovoce, pochutnáte si i na jogurtech či müsli a těšit se můžete i na sladké dobroty a čerstvé pečivo. K tomu připočtěte i nealko nápoje a jednu kávu podle výběru, a skvělý start dne je tak zaručen!

Adresa: Jablonského 4
Po – Pá:  7:00 – 10:00, So – Ne:  7:30 – 10:30
Běžná cena je 570 Kč.
SLEVA – akční cena 389 Kč/osobu

VEJCE DEJVICE

Není nad to, začít den parádní snídaní, v Dejvicích si ji navíc můžete dát kdykoliv během dne. Vajíčka od slepiček z volného chovu chutnají opravdu skvěle a nabízí je hned na několik způsobů. Od klasických míchaných po vejce Benedikt. Za zmínku stojí ale i sladké snídaně v podobě lívanců, vaflí či krupicové kaše.

Vejce Dejvice

Adresa: Čs. armády 872/33
Po – Pá: 8:00 – 20:00, So 9:00 – 20:00, Ne: 9:00 – 19:00

Další tipy, kam vyrazit s dětmi na pozdní snídani najdete v adresáři Pražských zkratek.

Napsat komentář