Zrcadlová bludiště v Praze

Hledáte zábavnou aktivitu pro celou rodinu v Praze? Kromě známého zrcadlového bludiště na Petříně nabízí metropole i další atraktivní bludiště, která stojí za návštěvu! Vydáte-li se do centra města, narazíte na další místo, kde se děti i dospělí mohou ztratit mezi stovkami zrcadel a užít si nevšední zážitek plný smíchu a překvapení. Přečtěte si, kde všude v Praze můžete prozkoumat svět optických iluzí a najít to nejlepší zrcadlové bludiště právě pro vás.

Zrcadlové bludiště na Petříně

Zrcadlové bludiště na Petříně je jednou z nejoblíbenějších atrakcí Prahy, která baví návštěvníky všech věkových kategorií už od roku 1891. Bludiště bylo postaveno u příležitosti Jubilejní zemské výstavy a původně stálo na Výstavišti v Holešovicích, odkud bylo později přemístěno na Petřín. Inspiraci patrně čerpalo z vyhlášeného zrcadlového bludiště v Prátru ve Vídni.

Kam s dětmi v Praze - Zrcadlové bludiště v Praze

Samotná stavba připomíná středověký hrad a uvnitř se skrývá nejen spletité zrcadlové bludiště, ale i známá síň smíchu se zakřivenými zrcadly, která deformují obraz do zábavných tvarů. Děti se zde mohou těšit na optické iluze, které potrápí orientační smysl a vykouzlí úsměv na tváři.

Bludiště se nachází nedaleko Petřínské rozhledny a je snadno dostupné pěšky nebo lanovkou.
Aktuální upozornění (září 2024): Lanovka není v provozu. Více info – tady.

Praktické informace:
  • Otevírací doba: celoročně, v zimních měsících kratší otevírací doba.
  • Rodinné vstupné pro 2 + 4 děti stojí 240 Kč. Výhodnější je kombinované vstupné (Petřínská rozhledna + bludiště), které stojí 520 Kč.
  • Nelze vstoupit s kočárkem.
  • Doporučení: nemějte příliš velké očekávání, většině rodin stačí přijít 1x
  • Web
  • Nejbližší tramvajová zastávka: Újezd (jen pár kroků od dolní stanice lanovky)
  • V blízkosti bludiště najdete hned 2 hřiště.
    Dětské hřiště Strahovská zahrada najdete na vrcholu Petřína, jen pár metrů od rozhledny. Děti potěší velká lanová pyramida a další lanové prvky.
    Dětské hřiště Petřín, které je podstatně větší najdete u dolní stanice lanovky.
O Praze pro děti - Omalovánka pohlednice Petřín
Omalovánka pohlednice Petřín je v prodeji v e-shopu Pražských zkratek.

Zrcadlové bludiště v zábavním domě The Playground

Zrcadlové bludiště v zábavním domě The Playground je moderní atrakcí v centru Prahy, která láká nejen děti, ale i dospělé hledající nevšední zábavu. The Playground, nacházející se v blízkosti Václavského náměstí, je jedním z novějších zábavních komplexů ve městě, a právě jeho zrcadlové bludiště může zaujmout vaše děti daleko více než to na Petříně.

Bludiště je navrženo s důrazem na vizuální efekty. Oproti tradičním bludištím je toto doplněno o moderní světelné a zvukové efekty, které umocňují zážitek a činí z něj nejen fyzickou, ale i vizuální výzvu.

Hned vedle vstupu do bludiště je malá kavárna s posezením, kde je pro děti (zdarma) připraven vodní koutek. Pokračovat pak můžete na benátský kolotoč, arkádovou hernu (atrakce i pro nejmenší děti) nebo hydraulické bagry. Do přízemí se děti svezou zdarma na tobogánu.

Kam s dětmi v Praze? The Playground
Praktické informace:
  • Otevírací doba: celoročně, většinou od rána do večera, podle sezóny.
  • Rodinné vstupné (2 dospělí + libovolný počet dětí) při nákupu on-line stojí 390 Kč.
  • Doporučení: vhodné pro všechny věkové kategorie, ideální jako součást širšího programu zábavy v centru Prahy.
  • Web
  • Zvýhodněná cena pro nákupu kreditů na různé atrakce v The PlaygroundTADY! Voucher vyměníte za kartu, která má neomezenou platnost. Navíc získáte i slevu 10% na vstup do Motýlího domu Papilonia, Mercuria laser game, DIVR – virtuální realitu Golem a Arachnoid 
  • Nejbližší zastávka metra: Můstek

Víte, že Pražské zkratky rozesílají e-mailový zpravodaj o Praze pro děti už 3x měsíčně? Přihlaste se k jeho odběru a mějte přehled, co se děje v Praze.

Napsat komentář