Dendrologická zahrada Průhonice

Možná v Praze hledáte místo splňující tyto podmínky: trasa pro kočárek i pro odrážedlo, velké hřiště, malé hřiště, rybník, kachny, kapři plavající k vám, jakmile uslyší kroky na mole, piknikové stoly, nádherná zahrada, kde máte pořád co obdivovat, káva, zmrzlina, koláč, ticho, klid, žádné davy, parkovné zdarma, vstupné pro rodinu 2+3 jen 270 Kč. Na hranici města Prahy, jedno takové najdete.

Okolo Prahy: Denrologická zahrada v Průhonicích

Jen kousek od velké nákupní zóny v Čestlicích leží často opomíjena Dendrologická zahrada. V průběhu posledních pěti let se stává čím dál vstřícnější vůči dětským návštěvníkům. Pokud jste ji stejně jako my loni zcela vynechali, pojďte nahlédnout.

Kam s dětmi v Praze: DENDROLOGICKÁ ZAHRADA V PRŮHONICÍCH
Každé roční období v zahradě má svoje kouzlo, nebojte se přijít i na podzim.

Přírodní labyrint

Příjemné překvapení je labyrint, který roste u dětského hřiště. Ačkoliv moje děti jsou již školního věku, vyřádili se i tak.

Kam s dětmi v Praze: DENDROLOGICKÁ ZAHRADA V PRŮHONICÍCH
Letos bude už rozhodně vyšší.

Velké hřiště z akátového dřeva je stále v perfektním stavu. Hodně jsme sem jezdili, když se nejmladší narodila – s třemi dětmi do 6 let to byla pro nás záchrana v podobě omezeného prostoru, hřiště a málo lidí.

Malé ale krásné hřiště najdete i v zadní části zahrady.

Kam s dětmi v Praze: DENDROLOGICKÁ ZAHRADA V PRŮHONICÍCH
Krásné místo pro zastávku v polovině procházky.

Vstup je povolen jen s odrážedly, koloběžky a kola bohužel musíte nechat doma. Na odrážedle mohou jezdit jen děti do 5 let.

V rybníku je opravdu hodně kaprů. Připlavali ihned jakmile slyšeli děti dupat na mole.

Kam s dětmi v Praze: DENDROLOGICKÁ ZAHRADA V PRŮHONICÍCH

Piknikové stoly i lavičky jsou na několika místech zahrady.

Je tam opravdová kavárna, žádný bufet s tatrankou a rozpustnou kávou! V nabídce jsou zákusky i zmrzlina – venkovní i vnitřní posezení.

Prodejna rostlin je hned u hřiště.

Zahrada je otevřena dubna do konce října, přesný termín otevření najdete na jejich webových stránkách   DENDROLOGICKÁ ZAHRADA

Další tipy na výlety v  okolí Prahy:

Plovárna JurečekVestec Farma Vraňany Na kole s dětmi do ŘíčanVýlovy rybníků Průhonický park Dendrologická zahrada

Nepřehlédněte tipy na procházky Prahou s dětmi:

✓ Vyšehrad s dětmi ✓Mirákulum v Praze ✓ Svatomikulášská zvonice ✓ Jižní věž katedrály sv. Víta ✓ Karlovo náměstí ✓ Botanická zahrada PF UK ✓ Karlův most ✓ V Praze pro děti zdarma ✓ Šifrovačky zdarma ✓ Hostivařská přehrada ✓ Výlet vlakem v Praze: Kolovraty ✓ Na kole s dětmi – Podléský rybník ✓Národní muzeum s dětmi Po stopách Golema

Stále si lámete hlavu, kam vyrazit v Praze s dětmi?

Každý první den v měsíci rozesílám e-mailový zpravodaj o Praze pro děti? Přihlaste se k jeho odběru a mějte přehled, co se děje v Praze! ►►►Zpravodaj o Praze pro děti

Napsat komentář