Co dělat v Praze, když máte 1 den

Jedete s dětmi do Prahy jen na 1 den? Nevíte, kudy kam? Shrnula jsem ověřené tipy pro rodiny s dětmi, které mají pro výlet do Prahy méně než 12 hodin. Nezapomněla jsem na trasu procházky, hřiště i zmrzlinu.

7 tipů pro 1 den v Praze s dětmi

Jednodenní výlet do Prahy je výzva, jejíž zdolání vám zjednoduší rodinná shoda nad programem. Komplikace však mohou nastat při větším věkovém rozdílu mezi dětmi, kdy je naprosto přirozené, že každý si chce užít Prahu po svém. I tohle je řešitelné. Sdílejte své plány předem, přenechte ať už zdánlivě nebo doopravdy úlohu vedoucího skupiny právě dětem.

►►►Tipy na nejkrásnější mapy pro rodiny s dětmi, díky kterým v Praze nezabloudíte

Národní muzeum s dětmi

Přijedete-li do Prahy vlakem, začněte procházku u Národního muzea. Vstřícnost této instituce vůči dětem se posledních 10 let mírně zlepšuje. Rozhodně by byla škoda Národní muzeum vynechat či odložit na později. Děti do 15 let mají vstup zdarma.

Národní muzeum s dětmi
Národní muzeum s dětmi – ověřené tipy pro rodiny s dětmi – TADY!

Navíc výstava Muzeum od sklepa po půdu konečně nezapomíná ani na dětské návštěvníky – je doplněna o dětskou linku a zábavnou interaktivní pátrací hru pro rodiny s dětmi. Více info – TADY!

Věž Staroměstské radnice nevynechejte!

I přesto, že máte v Praze jen jeden jediný den, nevynechejte výhled alespoň z jedné pražské věže. V celé její kráse spatříte nejen Prahu, ale i Staroměstské náměstí z věže Staroměstské radnice.

Den v Praze: Kam v Praze s dětmi: Staroměstská radnice, věž Staroměstské radnice
Věž Staroměstské radnice s dětmi – ověžené tipy – TADY!

4 místa, kde se v Praze plní přání

Víte, kde si v Praze můžete přát přání a podle legend se vám splní? Vím o minimálně 4 místech, pojďte nahlédnout. Tři z nich jsou přístupná veřejnosti zdarma, na čtvrté je třeba uhradit vstupné.

►►►Místa v Praze, kde se podle legend plní přání

Pražský zážitkový deník

Pro rychlejší přesun v rámci procházky Prahou bude děti motivovat tento zážitkový deník. Mohou nejen plnit úkoly pro mladší či starší děti, ale je zde i prostor pro nalepení turistické vizitky navštívených objektů.

Den v Praze: Kam v Praze s dětmi: O Praze pro děti
Více o deníku najdete na webu – TADY!

Pražský zážitkový deník nabízí 30 tipů na zajímavá místa, kam vyrazit v Praze společně s dětmi. Objevíte přírodní zajímavosti, historické budovy, technické památky nebo zábavné atrakce. Součástí deníku je i originální cesta za pokladem. Skladem v e-shopu Pražských zkratek.

Praktické tipy pro jednodenní výlet s dětmi do Prahy

Pojďte se inspirovat, co ukázat dětem na Hlavním nádraží a v okolí. Ve zkratce jsem shrnula ověřené tipy na nejbližší hřiště, zmrzlinu i něco málo o historii nádražní budovy.
►►►Výlet vlakem do Prahy – Hlavní nádraží Praha s dětmi

Jsou děti ještě ve věku, kdy motivace v podobě hřiště funguje? Pojďte se inspirovat, možná neznáte všechna dětská hřiště v Praze. ►►►Utajená dětská hřiště v centru Prahy

Kam na nejlepší zmrzlinu v centru Prahy? Angelato najdete v ulici Rytířské, Ovocný světozor ve Vodičkově ulici, Creme de la Creme na Národní ulici. Ovocný světozor je jediný, kde si můžete vybrat i mezi kopečkovou a točenou. Dlouhé řady se u žádné zmrzlinárny nelekejte, vždy postupuje poměrně rychle.

Kam s dětmi v Praze: E-magazín Léto v Praze


Napsat komentář